Lake Rosseau Cottage

Built as an adult getaway on a larger site with an existing family cottage, this pavilion building combines the rustic feel of a pine cottage with the clean and open feeling of contemporary living.

The structure sits in a forest upon a stepped podium, rotated perpendicular to the shoreline. The podium extends from a higher elevation at the North, down to the sand beach at the South. It also functions as a covered deck and visually extends the plane of the interior finished floor to the outside, making the building feel larger than it is.

The interior pine finishes glow as sunlight spills in through wall-high and clerestory glazing. Partition walls were omitted, save for the shared wall of the kitchen and bathroom, to create a singular space whose program is articulated by the architectural framing of the roof above.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

No Comments Yet.

Leave a comment

Unable to load the Are You a Human PlayThru™. Please contact the site owner to report the problem.